Борисовата градина в София – без коли, без шумни заведения и

...
Борисовата градина в София – без коли, без шумни заведения и
Коментари Харесай

Планът за Борисовата градина – по-зелена и безшумна, без коли

Борисовата градина в София – без коли, без шумни заведения и никакво строителство. Това предлага новият план за организационен проект на най-стария парк в столицата, споделя Нова тв.

Борисовата градина трябва да стане по-малко увеселителен и повече зелен парк съгласно плана, който сега се преглежда от Столичната община. Предвижда се пространството на входа на парка при езерото „ Ариана ” да стане по-просторно. Ще остане само едно заведение, което би трябвало да върне достоверния тип на мястото.

Паркът би трябвало да остане място за отмора и по тази причина се предлага и другите заведения на територията му да са с понижено работно време и ограничавания на шума.

Проектът обещава колите да излязат в периферията и то подземен, където би трябвало да има над 420 места за коли. 

Освен въздух работното време на заведенията ще бъде понижено, част отт тях ще бъдат затворени и вероятно ще бъде неразрешена продажбата на корав алкохол в парка – задачата е да се обезпечи тишина.

Стадионът на ЦСКА остава, само че ще могат да се построяват единствено козирки. Има концепция и остарялата къпалня „ Мария Луиза ” още веднъж да проработи. В парцела обаче има и частни ползи, както в още доста обекти в Борисовата градина. Планът най-много на общината е да си върне всички терени.

Според новия проект на парка колодрумът остава, само че остава пустеещ. Той се ръководи от Националната спортна база, която от години не правила вложения в него. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР